„kőbe vésett történet”

Emlékművek és a Lapidaris

Lapidaris

Őrizze méltó módon hőseink
felbecsülhetetlen emlékét!

Hisszük, hogy mindannyiunk számára fontos feladat a példaképeink, híres elődeink, történelmi hőseink emlékének megőrzése, méltó ápolása és az értékek átadása a következő generáció részére. A Lapidaris szolgáltatással értékálló emléket állíthatunk, így kézzelfogható közelségbe hozhatjuk az utókor számára.

Az emlékhelyen elhelyezhető, okostelefonnal leolvasható Lapidaris Kő és a hozzá tartozó online emlékoldalra feltöltött képek és videók elmondják mindazt, amit szavakkal nem lehet.

Szobrok, emléktáblák, emlékhelyek állnak történelmi és mindennapi hősök tiszteletére, melyeket azért állították, hogy évtizedeken, évszázadokon át fennmaradjanak azok a tettek, melyek akár napjainkig meghatározzák egy közösség, egy nemzet vagy akár az egész emberiség mindennapjait, értékeit.

Lapidaris3

Önkormányzatok

által kezelt, a település híres szülötteinek, lokálpatriótáinak állított emlékműveken elhelyezett Lapidaris Kő lehetővé teszi, hogy az érdeklődők jobban megismerjék életét, tetteit. Nagyszerű lehetőség díszpolgárok bemutatására, hírességek nevét viselő intézményeknek ismeretterjesztésre.

Lapidaris

Egyházi közösségek, állami intézmények

tudják ezáltal méltó és innovatív formában ápolni névadói, alapítói, tagjai és meghatározó alakjainak emlékét.

Lapidaris

Sportegyesületek

számára kiváló lehetőség, hogy az utókor számára megmutassa a múlt nagyjait, a közösség életének meghatározó szereplőit. Legendás sportolók, edzők, szurkolók, a csapathoz köthető emblematikus figurák tettei örökre fennmaradnak az emlékezetben.

Lapidaris

Oktatási intézmények

mutathatják be fennállásuk neves tanárait, oktatóit, valamint azon hírek diákok életét, akik az adott iskola soraiból indulva értek el sikereket.

Az emlékhelyre elhelyezett Lapidaris Kő és a hozzá tartozó, online elérhető emlékoldal akár egy virtuális történelemóra, mesél nekünk.

Okostelefonunkat a Kőhöz érintve azonnal megnyílik minden információ - legyen szó szöveges leírásról, képekről, videókról -, melyet az oldal kezelői fontosnak tartanak megosztani az érdeklődőkkel.

Olyan értékek ezek, melyek emlékét meg kell őriznünk,
nem szabad azokat veszni hagyni.

Az online felületen lehetőség van bemutatni az emlékművet, és minden elhunytnak, névadónak külön-külön emlékoldalt létrehozni, ahol képeket, videókat, történeteket oszthatnak meg a szurkolók számára.
Ezzel történelmi visszatekintést és emléktárat biztosíthat az érdeklődők, részére.

Amennyiben kérdése van, kérjük, látogasson el a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) oldalunkra,
vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@lapidaris.com e-mail címen!

Lapidaris