Szolgáltatások

Halottszállítás és kapcsolódó feladatok, Koporsós temetés, Hamvasztásos temetés

Halottszállítás és kapcsolódó feladatok


Az elhunyt elszállítását különféle módon kell intézni, függően attól, hogy a haláleset hol következett be.


Otthoni elhunyt esetén


  • A házi-, ügyeletes orvos megállapította a halál tényét, kiállította a halottvizsgálati bizonyítványt, valamint a szállítási engedélyt, akkor hívjon minket. A hozzátartozó dönti el, hogy melyik temetkezési vállalkozást hívja ki!
  • Hívásra elszállítjuk az elhunytat a legközelebbi halottasházba.
  • Ha kéri, a kollégáink fel-, átöltöztetik az elhunytat a helyszínen, ha ott nem szeretné, akkor a halottasházban.


A temetés intézéséhez jöjjön el a temetkezési irodába:


  • A szállításban résztvevő kollégák tájékoztatást tudnak adni a temetési ügyintézés alapinformációiról.
  • A kiállított halottvizsgálati bizonyítvány mind a 6 példányát adja oda munkatársunknak.
  • Hozza magával a szükséges okmányokat, ha rendelkezésre állnak.
  • Hozza magával a ruházatot, ha nem lett felöltöztetve az elhunyt, vagy korábban nem adta oda a szállítóknak.
Idős-otthonban elhunyt esetén


  • Már az otthonba történő felvételkor, előzetesen jelezze írásban, hogy a halál bekövetkezésekor melyik temetkezési vállalkozással szállítsák el a hozzátartozóját.
  • - Ne fogadjon el olyan kifogást, hogy az intézménynek szerződése van temetkezési vállalkozással! A hozzátartozó joga ennek eldöntése.
  • - Ne érezze ezt morbidnak, vagy úgy hogy ez még túl korai! Sok pénzt tud megtakarítani, ha az a vállalkozás szállítja el az elhunytat, amelyik a temetést is végzi.


A temetés intézéséhez jöjjön el a temetkezési irodába:

 

  • Az otthonban megkapja a halottvizsgálati bizonyítvány mind a 6 példányát, ezt majd feltétlen hozza magával a temetés intézéséhez.
  • Ha szeretné, hogy az elhunyt másik ruhában legyen eltemetve, mint amiben az otthonból elszállítottuk akkor, ruhát is hozza magával.
  • Hozza magával a szükséges okmányokat, melyek rendelkezésre állnak.


Kórházban elhunyt esetén


  • Először azt az osztályt kell felkeresnie, ahol az elhunytat ápolták.
  • - Ott megkapja az elhunyt személyes tárgyait.
  • - Itt lehet kérni a boncolás mellőzését, ha a törvényi lehetőségek ezt engedik.
  • Az osztályról a Patológiára kell menni.
  • Vigye magával az elhunyt ruháját, mert a kórházban a patológián kérni fogják azt.
  • - Kitöltenek az Ön kikérdezésével egy statisztikai adatlapot, kap egy szállítási engedélyt (dátummal), és egy halottkezelési díj befizetéséről szóló igazolást. (A halottkezelési díjat mi is befizethetjük, nem kell ezzel önnek fáradoznia.)


A temetés intézéséhez jöjjön el a temetkezési irodába:

 

  • Hozza magával a szükséges okmányokat, melyek rendelkezésre állnak és az összes kórháztól kapott iratot.


Koporsós temetés


Az Ön számára teljes körű szolgáltatást nyújtunk


Elvégezzük az elhunyt holttestének kórházból vagy lakásból a temetőbe történő szállítását.

Szolgáltatásunk kiterjed a mind az általunk üzemeltetett temetőkre, mind más egyéb temetőkre. Elvégezzük az elhunyt anyakönyvezését is.


Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett.


A szállítással és a temetéssel kapcsolatos tennivalók mellett rendelkezésére állunk a temetéssel kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzésével is.

Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő koporsókat és egyéb temetési, kegyeleti kellékeket.

Állunk rendelkezésére a gyászjelentés közreadásától, a szükséges virágok és koszorúk beszerzésén át, egészen a sír, kripta kialakításáig.

Továbbá segítünk a szükséges dokumentumok és iratok beszerzésében, és vállaljuk a kapcsolattartást a különböző intézményekkel.


Hamvasztásos temetés


Az Ön számára teljes körű szolgáltatást nyújtunk


Elvégezzük az elhunyt holttestének kórházból vagy halottasházból a hamvasztó üzembe történő szállítását. Elvégeztetjük a hamvasztást és ezután a hamvakat az Ön által meghatározott helyre, (temető, irodánk stb.) szállítjuk.

Szolgáltatásunk kiterjed a korábban koporsós temetéssel elhelyezett holttest hamvasztásos újratemetésére is. Ebben az esetben elintézzük a korábbi sírhely kihantolását, a holttest exhumálását, a holttest krematóriumba való elszállítását és a hamvak megfelelő helyre való visszaszállítását.


Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett.


A hamvasztással és a szállítással kapcsolatos tennivalók mellett rendelkezésére állunk a temetéssel kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzésével is.

Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő hamvasztási és temetési kegyeleti kellékeket.

Állunk rendelkezésére a gyászjelentés közreadásától, a szükséges virágok és koszorúk beszerzésén át, egészen az urnasírhely kialakításáig.

Továbbá segítünk a szükséges dokumentumok és iratok beszerzésében, és vállaljuk a kapcsolattartást a különböző intézményekkel.


Szolgáltató elérhetősége

Registrieren Sie jetzt Ihre Dienstleistung zur Barmherzigkeit!
Registrieren Sie jetzt Ihre Dienstleistung zur Barmherzigkeit!
Ihr Unternehmen wird möglicherweise nach ein paar Schritten auf unserer Website angezeigt. Sie müssen nur ein paar Details eingeben. Nach der Registrierung können Sie die Details des Datenblatts Ihres Unternehmens ausfüllen: Präsentation, detaillierte Beschreibung der Dienste, Hochladen von Bildern, Verfügbarkeit.
Registrieren Sie jetzt Ihre Dienstleistung zur Barmherzigkeit!