„memories etched in stone”

Verasztó Ferenc

1936-2020
Verasztó Ferenc - 1. fotó
NAME Verasztó Ferenc
Birth name Verasztó Ferenc
Date of birth 30 December 1936
Place of birth Orosháza, Hungary
Decased 9 January 2020
The departed's gravesite
Country Hungary
County Bács-Kiskun
City/Town Kecskemét
Cemetery Kecskeméti Református Temető
Gravesite 31. parcella, 2. sor 3. szám
Story of the departed
1936. december 30. napján látta meg a napvilágot Verasztó Ferenc és Horváth Margit elsőszülött gyermekeként. Kardoskúton nevelkedett, 14 éves korától a tejiparnál dolgozott, mellette kovács mesterséget tanult. Feleségével, Gera Irénkével 1953 nyarán ismerkedtek meg, 1956. szeptember 22-én házasodtak össze, akivel 63 év házasságban élt, 7 gyermeket neveltek fel. 1961-től a Kőolajvezeték Vállalatnál kezdett dolgozni, mely vállalat vezetőjének a buzdítására 1973-ban 5 gyermekével Kecskemétre költöztek. Szíve mindvégig visszahúzta gyökere...
Read full story
1936. december 30. napján látta meg a napvilágot Verasztó Ferenc és Horváth Margit elsőszülött gyermekeként. Kardoskúton nevelkedett, 14 éves korától a tejiparnál dolgozott, mellette kovács mesterséget tanult. Feleségével, Gera Irénkével 1953 nyarán ismerkedtek meg, 1956. szeptember 22-én házasodtak össze, akivel 63 év házasságban élt, 7 gyermeket neveltek fel. 1961-től a Kőolajvezeték Vállalatnál kezdett dolgozni, mely vállalat vezetőjének a buzdítására 1973-ban 5 gyermekével Kecskemétre költöztek. Szíve mindvégig visszahúzta gyökereihez, Kardoskútra. A Gáz- és Olajszállító Vállalatnál diszpécseri munkakörben dolgozott, innen is ment 35 év eltöltött idő után nyugdíjba. Munkahelyén kiváló dolgozó, szolgálati idejének és munkájának az elismeréséül „Bányász szolgálati érdemérem” bronz, ezüst és arany fokozatát adományozták neki. De talán a legnagyobb elismerés számára az volt, hogy két fia, Ferenc és Róbert folytathatta az Ő idejében kiépült gázvezeték üzemeltetését. Munkatársaival szoros barátságot ápolt, a nyugdíjas találkozók aktív résztvevője volt. Munkahelye mellett nem tanult szakmájaként, de mesteri fokon, nyáron, fáradságot nem kímélve kőművesként dolgozott, télen pedig böllérként vágta Kardoskút és Kecskemét környékén a disznókat. Nem tudott nemet mondani, a hozzá kéréssel fordulóknak mindig a segítéségre volt. Mindezen sok munka mellett önfenntartó gazdálkodásra törekedett, így számos hobbi-kerten, tanyán jószágokat tartott, gazdálkodott. Nyugdíjas éveiben, a kardoskúti Fekete tanyát, ahol fiatalemberként kovácsként dolgozott és első két gyermeke is oda született, újjáépítette, testvérével Sándorral gazdálkodtak. Az elmúlt 10 év unokái körében telt, napi kapcsolatban volt velük, vigyázott rájuk, játszott velük, malmozni, számolni tanította őket, s közben az élete történeteit mesélte nekik. A családjával, testvéreivel minden alkalmat megragadott, hogy együtt lehessen. Szívesen tett eleget a különböző meghívásoknak. Nagyon szeretett testvérénél, Lajosnál Budapesten, a Király utcai rendezvényeken részt venni, Sándor és Imre testvérével, Kollár Gabival pörköltet főzni. Dörzsölt ultis volt: a kardoskúti Sárga tanyán Sanyi és Lajos öccsével és Kollárral osztották a lapot. Jó humorú, életvidám ember volt, ami környezetére is átragadt. Számos családi rendezvénnyel, tanyaavatókkal, házassági évfordulókkal, Ő maga is a számára egyik legfőbb értéket, a családi összetartást hangsúlyozta. Túlzás nélkül állítható, hogy végtelen becsületes, tisztességes ember volt. Élete, házassága és szorgalma példaértékű. 
Candles
Lapidaris
No candles are burning for them at the moment.
Light a candle for your lost loved one by clicking on the button below!
Light a candle
Silent words
DRÁGA ÉDESAPÁM Ha egy könnycsepp gördül végeg az arcunkon,az azért van,mert szeretünk és hiányzol nagyon.Bennünk él egy arc,egy végtelen szeretet,amit tőlünk soha senki el nem vehet. Téged elfelejteni soha nem lehet,csak muszáj az életet élni nélküled.
Written by: Verasztó Csilla - 2021.06.01.
Edit
Write memorial
Light a candle
Light a candle in memory of your lost loved one. Please, fill in your name. Adding a message is not required. The candles you light will burn for 7 days on the departed's memorial site.
You can leave a message for your loved one, in which you can tell about a shared experience, or share your thoughts with other relatives, aquaintances, or friends.

The name or names of visitor(s). E.g.: "Béla" or "Béla and family", or you can give full names, it is up to You.

Edit
The name or names of visitor(s). E.g.: "Béla" or "Béla and family", or you can give full names, it is up to You.
Required field!
Required field!
Enter email address
Sign up with your email address to receive updates about any changes on the memorial page.
The e-mail address you signed up with.
 
Lapidaris