„memories etched in stone”

Schäffer és Wagner Temetkezési Kft.

Undertakers
Services
Teljes körű ügyintézés, Halottszállítás, Koporsós temetés, Hamvasztásos temetés, Urnaátadás
Teljes körű ügyintézés


Tisztességgel és tisztelettel gondoskodunk a kegyeleti szolgáltatás teljeskörű lebonyolításáról.

 

Törekvésünk, hogy minden család megtalálja a lehetőségeinek és igényeinek leginkább megfelelő, méltó búcsú formáját.

 

Levesszük az Ön válláról a terhet! Mindent elintézünk, megszervezünk és mindenben segítünk. Munkatársaink készségesen ismertetik Önnel a temetés zökkenőmentes lebonyolításához szükséges információt, felveszik a kapcsolatot a kórházzal, a megjelölt temetővel, segítenek a sírhely kiválasztásában, időpontot foglalnak, megszervezik a búcsúztatást és választ adnak az Önben felmerülő összes kérdésre.


Halottszállítás


A Schäffer és Wagner Kft. halottszállító autói rendelkeznek az előírásoknak megfelelő hűtőrendszerrel és minden, az elhunyt biztonságos elszállításához szükséges felszereléssel.


Koporsós temetés


A temetés a megrendelés napjától számítva általában egy – másfél héten belül következik.

 

Ebben az időszakban a családnak bármikor lehetősége van személyesen vagy bármilyen csatornán egyeztetni a szolgáltatóval, feltenni új kérdéseit vagy akár egyeztetni, módosítani eddigi elképzelésein.

 

Előkészítésre kerül a temetkezési hely. Végül pedig elhunyt hozzátartozónkat a szolgáltató szakemberei felkészítik a temetésre, megjelenését kegyeletteljessé teszik.


Hamvasztásos temetés


A hamvak urnás elhelyezésére többféle lehetőség van. A búcsúztatás történhet hagyományosan ravatalozóban, vagy ravatalozóhasználat nélkül, a sírnál felravatalozva, sírtól búcsúztatva.

 

Az urnás temetés módjairól részletesen:

 

Új, egyes fülkébe temetés

A hamvak temetőben történő elhelyezésének legelterjedtebb módja az urnafülkébe való behelyezése. A fülkét általában márvány vagy gránit lappal zárják le.

 

Dupla fülke

A dupla fülke két darab urna befogadására alkalmas.

 

Urnasírba temetés

Urnasírba általában négy darab urnát lehet elhelyezni, a temetőszabályzattól függően.

 

Az urna koporsós temetési helyre temetése

Meglévő koporsós sírba, temetőszabályzattól függően, általában 4 darab urna elhelyezésére van lehetőség. Az urna behelyezése a koporsós sírba a sírhely lejáratát nem hosszabbítja meg. A meglévő koporsós sírba urnák behelyezése csak a sírhely felett rendelkező engedélyével lehetséges.


Urnaátadás


Van, aki lelki okokból, van, aki anyagi okokból kéri a temetkezési vállalkozótól az urna kiadását.

 

Az elhunyt előtt mindenkinek, különösen a közeli hozzátartozóknak joga van leróni kegyeletét.

 

A kegyeleti jog gyakorlását a temetésre kötelezett nem akadályozhatja meg. Azért, hogy a kegyeleti jog ne sérüljön, a temetkezési törvény és annak végrehajtási rendelete részletesen szabályozza az urna kiadásának feltételeit. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a temetkezési vállalkozó nem adhatja ki a temetésre kötelezettnek az urnát.

Do you want to become our partner? Register your funeral services now!
Your services and your enterprise can appear on our website, after having completed a few steps and submitting some of your data. After registration you can fulfil your profile with details: introduction, detailed presentation of your services, uploading pictures, giving contact information.
Lapidaris