„memories etched in stone”

Peller Sírkő

Headstone maker
Services
Sírkő készítés
Egyedi sírkő készítés


Jól képzett, tapasztalt szakembereink csak jó minőségű alapanyagot használnak munkájuk során. Olcsó rossz minőségű kínai alapanyagot nem. Telephelyünkön nem forgalmazunk Kínában gyártott termékeket!


Csak saját kézzel előállított EGYEDI sírköveket készítünk.


Vállalkozásunk jelenleg 5 főt foglalkoztat. Nagy szín – és anyagválasztékkal várjuk egyedi igényeit!


Sírkő díszítés


Cégünk egyik különlegessége, a sírkövek színes motívummal való díszítése. A technika és a kézügyessége együtt lehetővé teszi azt, hogy a képek életre keljenek a síremléken. Az elképzelt motívum bármi lehet, egy madár, hangszer, bányász lámpa, egy présház szőlő lugassal, családi címer, bármi.


Sírkő felújítás


Van egy régi sírköve? Ráadásul nagyon szennyezett?

A jó hír az, hogy nem kell újat készíttetnie!

Ha van egy régi műkő síremléke, ami viszonylag jó állapotban van, de nagyon szennyezett és benőtte a gaz, lehet rajta segíteni. Ha a műkő szakszerűen volt elkészítve és fagyásból vagy rossz bedolgozásból eredő mállást nem lehet felfedezni rajta, akkor nagy valószínűséggel a sírkövet fel lehet újítani. Az sem jelent problémát, ha tönkrement egy darab amit esetleg pótolni kell.


Keret és emlék tisztítás:


Tisztítás: Díjmentesen felmérjük a tisztítandó sírkövet. A felmérés után árajánlatot adunk, és annak elfogadása után kezdjük el a munkát. Fizetni csak az elvégzett munka után kell.

A tisztítás lehet gépi csiszolás ami a felület teljes átcsiszolását jelenit.

A teljes átcsiszolásnál a követ szétszedjük és elemenként egyesével át csiszoljuk.

Előnye a szép sima felület és később fog szennyeződni.

Hátránya, hogy költséges, melyet a magasabb szerszámigény és a sírkő szétszedése majd újra állítása okoz.

Kézi tisztításnál a sírkövet vegyszerekkel és drótkefével tisztítjuk meg.

A kefével való tisztítás előnye, az a alacsony költség. A sírkőről lekerülő szennyeződések szinte ujjá varázsolják a sírkő elemeit!


Betű felújítás


A betűknek vissza adjuk eredeti állapotát,  egy gondos tisztítás és az emléktábla csiszolása után újrafestjük.


Váza lámpa csere


A régi szétfagyott lámpák és vázák helyett tudunk ujjat készíteni.


Műkő fedlap gyártás


Ha elege van abból, hogy nyitott sírkövéből állandóan kiszáradnak a virágok és minden el van gazosodva mert nincs ideje gondozni, akkor a megoldás a sírkő lefedése vagy kavicsággyal való kitöltése. Legyen bármilyen anyagból a sírkő, gránit, márvány, mészkő vagy műkő.

Nyitott kivitelű sírköveket lefedjük, a tönkrement fedlapokat cseréljük.

Műkőfedlapok gyártását is vállaljuk jól felszerelt műköves üzemünknek köszönhetően. Az egyedi méreteket is le tudjuk gyártani.


A kavicságyas lefedés


A sírkő tetejéből kiveszünk tíz centiméter földet, geo textiliát teszünk a föld tetejére és színes kövekkel vagy murvával feltöltjük az ültető részt. Előnye az alacsony költség.


Térburkolás


Új sírkő rendelése esetén


A Temetőben a sírkő kőrül a murvázást a térburkolás kezdi felváltani. Úgy alakítottuk át sírköveink felépítését, hogy egy kis hely többlettel a járólapok egy szimpla egyes sírhelyre vágás nélkül odaférjenek. A sírkövek térburkolását 40×40 cm járólapokkal valósítjuk meg. Azért, mert a 40x40cm méret akkora, hogy beton szegély nélkül megáll önmagában. Igény esetén a gazok elleni védekezéshez geotextilt terítünk a járólapok alá.


Meglévő sírkő esetén


A régi vagy új sírkő köré az állandóan eltűnő murva helyett tartósabb megoldást szeretne?

Akkor a térkő járólapozást válassza! A járólap fektetéssel részben megszűnik a gaz és tisztább marad a sírkő. A rendszeres fű kaszálások sem tudnak kárt tenni a sírkő keretben, mert távolabb van az éppen lekaszálandó gaz. A gaz teljes kiiktatása érdekében geo textilt ajánlunk még a járólapozás alá. A pontos árajánlathoz a sírkő megtekintésével és a hely felmérésével kell kezdeni. Ha két sírkő között nincs meg a kellő távolság, akkor azt az előre felmért méretekre le tudjuk szabni a műhelyben.


Do you want to become our partner? Register your funeral services now!
Your services and your enterprise can appear on our website, after having completed a few steps and submitting some of your data. After registration you can fulfil your profile with details: introduction, detailed presentation of your services, uploading pictures, giving contact information.
Lapidaris