„memories etched in stone”

Panteon Kft.

Undertakers
Services
Halottszállítás és kapcsolódó feladatok, Koporsós temetés, Hamvasztásos temetés
Halottszállítás és kapcsolódó feladatok


Az elhunyt elszállítását különféle módon kell intézni, függően attól, hogy a haláleset hol következett be.


Otthoni elhunyt esetén


 • A házi-, ügyeletes orvos megállapította a halál tényét, kiállította a halottvizsgálati bizonyítványt, valamint a szállítási engedélyt, akkor hívjon minket. A hozzátartozó dönti el, hogy melyik temetkezési vállalkozást hívja ki!
 • Hívásra elszállítjuk az elhunytat a legközelebbi halottasházba.
 • Ha kéri, a kollégáink fel-, átöltöztetik az elhunytat a helyszínen, ha ott nem szeretné, akkor a halottasházban.


A temetés intézéséhez jöjjön el a temetkezési irodába:


 • A szállításban résztvevő kollégák tájékoztatást tudnak adni a temetési ügyintézés alapinformációiról.
 • A kiállított halottvizsgálati bizonyítvány mind a 6 példányát adja oda munkatársunknak.
 • Hozza magával a szükséges okmányokat, ha rendelkezésre állnak.
 • Hozza magával a ruházatot, ha nem lett felöltöztetve az elhunyt, vagy korábban nem adta oda a szállítóknak.
Idős-otthonban elhunyt esetén


 • Már az otthonba történő felvételkor, előzetesen jelezze írásban, hogy a halál bekövetkezésekor melyik temetkezési vállalkozással szállítsák el a hozzátartozóját.
 • - Ne fogadjon el olyan kifogást, hogy az intézménynek szerződése van temetkezési vállalkozással! A hozzátartozó joga ennek eldöntése.
 • - Ne érezze ezt morbidnak, vagy úgy hogy ez még túl korai! Sok pénzt tud megtakarítani, ha az a vállalkozás szállítja el az elhunytat, amelyik a temetést is végzi.


A temetés intézéséhez jöjjön el a temetkezési irodába:

 

 • Az otthonban megkapja a halottvizsgálati bizonyítvány mind a 6 példányát, ezt majd feltétlen hozza magával a temetés intézéséhez.
 • Ha szeretné, hogy az elhunyt másik ruhában legyen eltemetve, mint amiben az otthonból elszállítottuk akkor, ruhát is hozza magával.
 • Hozza magával a szükséges okmányokat, melyek rendelkezésre állnak.


Kórházban elhunyt esetén


 • Először azt az osztályt kell felkeresnie, ahol az elhunytat ápolták.
 • - Ott megkapja az elhunyt személyes tárgyait.
 • - Itt lehet kérni a boncolás mellőzését, ha a törvényi lehetőségek ezt engedik.
 • Az osztályról a Patológiára kell menni.
 • Vigye magával az elhunyt ruháját, mert a kórházban a patológián kérni fogják azt.
 • - Kitöltenek az Ön kikérdezésével egy statisztikai adatlapot, kap egy szállítási engedélyt (dátummal), és egy halottkezelési díj befizetéséről szóló igazolást. (A halottkezelési díjat mi is befizethetjük, nem kell ezzel önnek fáradoznia.)


A temetés intézéséhez jöjjön el a temetkezési irodába:

 

 • Hozza magával a szükséges okmányokat, melyek rendelkezésre állnak és az összes kórháztól kapott iratot.


Koporsós temetés


Az Ön számára teljes körű szolgáltatást nyújtunk


Elvégezzük az elhunyt holttestének kórházból vagy lakásból a temetőbe történő szállítását.

Szolgáltatásunk kiterjed a mind az általunk üzemeltetett temetőkre, mind más egyéb temetőkre. Elvégezzük az elhunyt anyakönyvezését is.


Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett.


A szállítással és a temetéssel kapcsolatos tennivalók mellett rendelkezésére állunk a temetéssel kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzésével is.

Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő koporsókat és egyéb temetési, kegyeleti kellékeket.

Állunk rendelkezésére a gyászjelentés közreadásától, a szükséges virágok és koszorúk beszerzésén át, egészen a sír, kripta kialakításáig.

Továbbá segítünk a szükséges dokumentumok és iratok beszerzésében, és vállaljuk a kapcsolattartást a különböző intézményekkel.


Hamvasztásos temetés


Az Ön számára teljes körű szolgáltatást nyújtunk


Elvégezzük az elhunyt holttestének kórházból vagy halottasházból a hamvasztó üzembe történő szállítását. Elvégeztetjük a hamvasztást és ezután a hamvakat az Ön által meghatározott helyre, (temető, irodánk stb.) szállítjuk.

Szolgáltatásunk kiterjed a korábban koporsós temetéssel elhelyezett holttest hamvasztásos újratemetésére is. Ebben az esetben elintézzük a korábbi sírhely kihantolását, a holttest exhumálását, a holttest krematóriumba való elszállítását és a hamvak megfelelő helyre való visszaszállítását.


Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett.


A hamvasztással és a szállítással kapcsolatos tennivalók mellett rendelkezésére állunk a temetéssel kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzésével is.

Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő hamvasztási és temetési kegyeleti kellékeket.

Állunk rendelkezésére a gyászjelentés közreadásától, a szükséges virágok és koszorúk beszerzésén át, egészen az urnasírhely kialakításáig.

Továbbá segítünk a szükséges dokumentumok és iratok beszerzésében, és vállaljuk a kapcsolattartást a különböző intézményekkel.


Do you want to become our partner? Register your funeral services now!
Your services and your enterprise can appear on our website, after having completed a few steps and submitting some of your data. After registration you can fulfil your profile with details: introduction, detailed presentation of your services, uploading pictures, giving contact information.
Lapidaris