„memories etched in stone”

Hubert József

1846-1916
NAME Hubert József
Birth name Hubert József
Date of birth 15 December 1846
Place of birth Pozsony, Hungary
Decased 24 February 1916
Memorial information
Country Hungary
County Szabolcs-Szatmár-Bereg
City/Town Nyíregyháza
Address Nyíregyháza, Rákóczi u. 1, 4400
Built 1912
Built by Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Story of the departed
Hubert József (Pozsony, 1846 – Bp., 1916): építész. 1846-ban született Pozsonyban. A zürichi Műegyetemen szerezte meg építészi oklevelét és Budapesten letelepedve előbb társával, Móry Károllyal, később pedig önállóan, mint építőmester is számos köz- és magánépületével díszítette a székesfővárost és hazánk nagyobb városait. A német Gottfried Semper tanítványaként ragaszkodott az architektúra tradícióihoz, a képzett, finom érzékű művész szerény természetével teljesen a művészetnek élt. Megbízói között találjuk az Osztrák-Magyar Bankot,...
Read full story
Hubert József 

(Pozsony, 1846 – Bp., 1916): építész. 
1846-ban született Pozsonyban. A zürichi Műegyetemen szerezte meg építészi oklevelét és Budapesten letelepedve előbb társával, Móry Károllyal, később pedig önállóan, mint építőmester is számos köz- és magánépületével díszítette a székesfővárost és hazánk nagyobb városait. A német Gottfried Semper tanítványaként ragaszkodott az architektúra tradícióihoz, a képzett, finom érzékű művész szerény természetével teljesen a művészetnek élt. Megbízói között találjuk az Osztrák-Magyar Bankot, amelynek vidéki fiókintézeteinek a palotáit, mintegy 32-t (Aradon, Szegeden, Zilahon stb.) ő építette. Nevéhez fűződik a bajmóci várkastély franciás gót ízlésben való átépítése. A Dreher-családnak is ő volt az építésze - az ő ízlését dicséri a családnak a budapesti Kossuth-utcában a Grassalkovich-ház helyén épített palotája, valamint az újpesti református templom, a fiumei tengerészeti hatóság, Pozsonyban a Pásztory-palota, a kereskedelmi és iparkamra, illetve az arad-csanádi takarékpénztár, a kisbirtokosok országos földhitelintézete Budapesten, az Edelsheim-Gyulai család síremléke Nyitrán, az Aich-család síremléke Budapesten és számos bérház. 1916. február 24-én hunyt el Budapesten.
Candles
Lapidaris
No candles are burning for them at the moment.
Light a candle for your lost loved one by clicking on the button below!
Light a candle
Silent words
Lapidaris
No one has written a memorial yet.
Write a memorial about the departed by clicking the button below.
Write memorial
Light a candle
Light a candle in memory of your lost loved one. Please, fill in your name. Adding a message is not required. The candles you light will burn for 7 days on the departed's memorial site.
You can leave a message for your loved one, in which you can tell about a shared experience, or share your thoughts with other relatives, aquaintances, or friends.

The name or names of visitor(s). E.g.: "Béla" or "Béla and family", or you can give full names, it is up to You.

Edit
The name or names of visitor(s). E.g.: "Béla" or "Béla and family", or you can give full names, it is up to You.
Required field!
Required field!
Enter email address
Sign up with your email address to receive updates about any changes on the memorial page.
The e-mail address you signed up with.
 
Lapidaris