„kőbe vésett történet”
„kőbe vésett történet”

Mi a Lapidaris emlékoldal?

Lapidaris díszdoboz

„kőbe vésett
történet”

A Lapidaris online emlékoldalak formájában nyújt lehetőséget elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére, melyre fényképeket, idézeteket, közösen megélt történeteket tölthetünk fel.

Hisszük, hogy feladatunk a hozzátartozóink emlékének ápolása, örökítése, a következő generáció részére az értékek átadása, az elhunytakról megőrzött fotók, történetek megismertetése. Gyermekeink, unokáink hálásak lesznek nekünk, hogy ezeket a felbecsülhetetlen értékeket nem hagytuk veszni, hanem méltó emléket állítva elhunyt szerettünknek, elérhető közelségbe hoztuk mindazt az utókor számára.y

Tekintse meg bemutató filmünket!

Határtalan emlékek

A Lapidaris rendszere két fő részből áll: az elhunyt síremlékén elhelyezendő Lapidaris Kőből és az ehhez kapcsolt, a www.lapidaris.com weboldalon elérhető online emlékoldalból. A www.lapidaris.com oldalon lévő információk mindenki számára elérhetőek, emlékoldal szerkesztéséhez rendelkeznünk kell egy Lapidaris Kővel.

A Lapidaris Kő tartalmaz egy NFC chipet, mely teljes mértékben vízálló, és ellenáll az időjárási körülményeknek. Az NFC kommunikációra alkalmas készülékünket (mobiltelefon, tablet) a Kőhöz érintve azonnal megnyílik a hozzá tartozó online emlékoldal. A rendszer akkor is teljes mértékben használható, ha nincs NFC-vel ellátott készülékünk, ekkor a Lapidaris Kőről leolvasható link beírásával nyitható meg a felület.

Minden nyughelyhez egy Lapidaris Kő tartozik, melyhez több, a sírhelyben örök nyugalomra helyezett elhunyt emlékoldala tartozhat.

Lapidaris Kő
Lapidaris Emlékoldal

Lapidaris Kő

Az elhunyt síremlékén, az emlékhelyen elhelyezendő Lapidaris Kő a világhírű Hollóházi Porcelángyárban kerül előállításra. A Lapidaris Kő elhelyezhető gránit, műkő, fa és bármilyen eltérő anyagú síremléken, természetesen a megfelelő ragasztóanyag használatával.
Lapidaris Kő
Vonalak
121 karátos arany szegély
2Matt fekete borítás
3NFC chippel ellátott
4Eredeti Hollóházi Porcelán
5Egyedi azonosító a Lapidaris emlékoldalhoz
Lapidaris Emlékoldal

Online szerkeszthető, személyes emlékoldal

Az emlékoldalra feltölthetünk fotókat a hozzátartozónkról és a sírhelyéről, videót oszthatunk meg másokkal, elmesélhetjük legszebb emlékeinket, vagy választhatunk a rendszerben található idézetek közül.

Ha rajtunk kívül más hozzátartozó is szeretne részt venni az emlékoldal szerkesztésében, kezelésében, hozzáférést biztosíthatunk számára.

Keresés az emlékoldalak között

A közvetlen hozzátartozóinkon kívül a Lapidaris lehetőséget biztosít elhunyt távoli rokonok, régi kedves ismerősök felkutatására. Legyen szó gyermekkori barátokról, akikkel közösen éltük át fiatalkorunk meghatározó éveit, vagy akár külföldön, talán egy másik földrészen élt hozzátartozónkról.

Szilágyi Péter Resku János Szalay Gézáné Szalay Géza

Találja meg
szerettei sírhelyét

Lehetőségeinkhez mérten időközönként meglátogatjuk elhunyt rokonaink síremlékeit. Az elhunyt emlékoldalára feltöltött, a sírhelyről készült fotók adatai alapján a rendszer automatikusan felismeri a síremlék pontos helyadatait, GPS koordinátáit. Így - a telefonunk segítségével - könnyedén megtalálhatjuk egy távoli rokonunk síremlékét akár egy számunkra ismeretlen temetőben is.

Térkép
Útvonal
Térkép jelölő
Gyertya
Gyertyaláng
Gyertyaláng
Gyertya
Gyertyaláng
Gyertyaláng
Gyertya
Gyertyaláng
Gyertyaláng
Csendes szavak

Emlékezni jó, emlékezni kell

Az emlékoldalon leírhatjuk a közösen megélt élményeinket, felidézve egy felejthetetlen történetet, vagy megfogalmazva egy szívhez szóló emléket. Ezen kívül bárki gyújthat egy virtuális gyertyát, jelezve ezzel kötődését, szeretetét, megemlékezését.

A Lapidaris egyedülálló szolgáltatása arra hivatott, hogy egy olyan jövőbe mutató, a világon egyedülálló megoldással adjon lehetőséget elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére, mely felbecsülhetetlen értéket ad az utókor, valamint a távol élő rokonok, barátok és hozzátartozók számára.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, kérjük látogasson el a Gyakran ismételt kérdések oldalunkra, vagy vegye fel velünk a kaplcsolatot az info@lapidaris.com e-mail címen!
„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”
Juhász Gyula